Mr. Antoinette Kouwenaar-de Coninck

Antoinette Kouwenaar studeerde Burgerlijk recht in Leiden met een uitstap naar Rotterdam, waar zij het vak Verzekeringsrecht met goed gevolg aflegde. Zij werkte na de afronding van haar studie kort bij het Openbaar Ministerie. Daarna volgde zij haar hart en is zij in 1998 beëdigd als advocaat. Antoinette Kouwenaar voert sinds 2004 op eigen wijze haar eigen familiebedrijf, Kouwenaar Advocatuur in Nijkerk.


Antoinette heeft brede kennis en ervaring in het algemene civiele recht en heeft zich ontwikkeld tot specialist op het gebied van het ondernemersrecht, waaronder het arbeidsrecht en het algemene contractenrecht. Zij is advocaat in hart en nieren, maar is daarbij met veel plezier bijna 20 jaar ondernemer, hetgeen haar inlevingsvermogen en praktische instelling alleen maar ten goede is gekomen. Haar cliënten zijn voornamelijk te vinden in het MKB, bestuurders (DGA’s, CEO’s, statutair directeuren en andere professionals). Maar ook staat zij particulieren bij, een overheidsorgaan of multinational.

Antoinette is een bevlogen advocaat, die doet wat nodig is. Zij bijt zich in een juridische zaak vast en laat niet meer los tot het maximale is bereikt. Oplossing- en resultaatgericht: onderhandelen waar het kan, procederen als het niet anders kan.

Tevens heeft zij ervaring opgedaan als toezichthouder in verschillende organisaties. Antoinette Kouwenaar is onder meer lid van de volgende vaktechnische en zakelijke netwerken: NOVA , Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam (VAAA ), Vereniging Corporate Litigation , Nieuwe of Littéraire sociëteit De Witte , de Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk, de Nijkerkse Ondernemers Vereniging (NOV)  en Bedrijvenkring De Hoef 3.0 . Tenslotte neemt Antoinette deel aan intervisie (vier keer per jaar met collegae) en actuele jurisprudentie- en collegiale overleggen met een ander advocatenkantoor, waarbij zij de helft van de voorbereiding voor haar rekening neemt.

Neem rechtstreeks contact met haar op: advocaten@kouwenaar.nl

Mr. A. Kouwenaar- de Coninck

Share This: